Bio1

> Gerard Català: Bateria

> Adrià Garcia: Baix

> Guillem Prats: Guitarra elèctrica

> Marta Solà: Teclats

> Marc Teixidó: Veu i guitarra acústica

Si us haguéssim d’explicar qui som i què és la música per a nosaltres, ens hi faríem mal. Però intentem-ho. En primer lloc, heu de saber que no ens considerem músics. Ens sembla una falta de respecte per a aquells qui dediquen la seua vida professionalment a estudiar música i a guanyar-s’hi la vida dir que nosaltres, que fem el que bonament podem i traiem temps d’allà on no en tenim, som músics. Però sí que som molt aficionats a la música. Els 5 hem anat a classes de música, hem passat per escoles i conservatoris i, sobretot, sobretot, sobretot, hem escoltat, escoltat i escoltat música i més música: de la que escolta tothom, de la que ja no escolta ningú i de la que ningú no vol escoltar.

El juliol del 2016, els 5 membres que formem Avstral ens vam creuar per aquests nostres pobles de les Garrigues (Lleida). Alguns de nosaltres, en el nostre temps lliure, ens dedicàvem a fer versions, guitarra en mà, d’altres tocàvem ja plegats en algun grup. Una tarda d’estiu, a la terrassa d’un bar, vam decidir intentar-ho. I aquí ens teniu, dos anys després, hem aconseguit gravar un disc professional (per als qui no ho hàgiu fet mai: és més o menys com tenir un fill), hem aconseguit que ens l’editin (que és com que el pediatra et digui que està sa) i, ara, ens toca defensar-lo davant vostre (que és com presumir-ne davant la família).

Avstral irrompem en el panorama musical català reivindicant l’essència eclèctica del pop contemporani. El nostre disc de debut, Teoria de l’evolució, ha estat coproduït per Víctor Ayuso i Marc Martin, i és ple de melodies enèrgiques, ritmes juganers i atmosferes electròniques, tot plegat emmarcat sempre en una estètica moderna i un pla sonor de dimensions àmplies.

Les lletres dels temes remeten a climes molt diversos, però totes les històries comparteixen un leitmotiv: la volguda absència de pretensió, la certesa que en allò més discret sempre s’hi amaga la més gran de les forces i que l’autosuperació és més un acte de voluntat que de circumstàncies contextuals.

Benvinguts a Avstral. Ho farem tan bé com sabrem fer-ho.Correu: avstral@avstral.cat
Telèfon: +34639549763
Premsa: Joel Fortuny / joel@rgb.cat
Discogràfica: RGB-Suports